доволнили сте от тези Power plex тампони?замислям се за едни такива!
Известие
Collapse
No announcement yet.
тампони на долни носачи
Collapse
X
-
Паър флексите са готини и скъпи по принцип за издражливостта ги дават да изкарат поне по 60к км. Различното при тях е че тампоните са така направени че при промяна на положението на автомобила тампона превърта вътре в себе си по втулките (така е конструиран) а обикновенните тампони са вулканизирани за металните части и по принцип не превъртата докато не се скъсат при преминаване през неравност просто гумата се усуква и после пак се връща в първоначално положение. При полиуретана това го няма там си превърта вътре по втулките за това спомага и специалната смазка с която се смазват тя е комплект с тампоните.
Предимства са
- много по издръжливи от обикновенните тампони (специално за нашите пътища)
-Поради превъртането на тампона и втулката и самия материал(25%по твурд от гумата) колата става по устойчива и много по директна в управлението.
Недостатък е
-високата цена по принцип комплект за горни и долни носачи излиза около 180 паунда без VAT (18%) и още 40-50 лв за тампоните на стабилизиращата щанга.
Необходимостта на някой тампони след експлоатациа от около 30К км да се завъртят и гресират наново
Возията на колата се променя става малко по твърда при каране по груб асфалт или неравности усещането в купето е за по твурдовозене (гумата чете всички неравности по пътя) НО това за някой може и да е +156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Такааа това е малко стара тема,но искам да питам за тези тампони преден десен по-точно ми е на 19мм.Някой да знае къде в София го има със сигурност защото днес ненамерих никъде по Перник,а колата е на трупчета на улицата?Ще бъда благодарен ако някой колега ме упъти.Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщениеТакааа това е малко стара тема,но искам да питам за тези тампони преден десен по-точно ми е на 19мм.Някой да знае къде в София го има със сигурност защото днес ненамерих никъде по Перник,а колата е на трупчета на улицата?Ще бъда благодарен ако някой колега ме упъти.
А иначе за обикновени има и в ТиН и а Ал-Ауто и в АХМ - http://www.axm-auto.com . Аз моите си ги вземах от ТиН на времето.Last edited by radop; d.m.y г., 11:39.
Comment
-
Препоръчвам тампони на делфи, ако не вземеш полиуретанови. В ахм ги има, цената не е висока. Когато ги сменяш трябва да отбележеш как са били старите и се слагат под същиат ъгъл, за да не се захабят само.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от radop Покажи съобщениеhttp://www.heed-auto.com/ - звъниш, питаш имат ли в наличност и за цена и си вземаш - тва е полиуретан. Мисля че бяха само на комплекти обаче.
А иначе за обикновени има и в ТиН и а Ал-Ауто и в АХМ - http://www.axm-auto.com . Аз моите си ги вземах от ТиН на времето.
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеПрепоръчвам тампони на делфи, ако не вземеш полиуретанови. В ахм ги има, цената не е висока. Когато ги сменяш трябва да отбележеш как са били старите и се слагат под същиат ъгъл, за да не се захабят само..Ако на някой му трябва такъв размер и неможе да си намери да знае че КОСЕР могат да му намерят със сигурност.
Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Ако караш и 30-40к с тях моментално ще получиш доста запитвания какви са и откъде ги земаш......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщениесамо аз ли зимам носачите на 122 лева единия долния?
И аз си купих на 118лв. OCAP, ама не от България.
На 10 000 км. са и засега са перфектни!Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex
Comment
Comment